חיזוק מבנים – האם הבית שלכם יכול לעמוד ברעידת אדמה?

מעוניינים לקבל הצעה לפינוי בינוי?

השאירו פרטים עכשיו ואנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי

חיזוק מבנים – האם הבית שלכם יכול לעמוד ברעידת אדמה?

חיזוק מבנים

האם הבית שלכם יכול לעמוד ברעידת אדמה?

אין רעידות אדמה מסוכנות במקום זאת, ישנם מבנים מסוכנים. במילים אחרות, קריסת הבניין שבו אנו נמצאים – בין אם זה הבית בו אנו גרים, הבניין בו אנו עובדים, בית הספר או מתקן אחר – היא הסיבה העיקרית לכמות ההרוגים הגבוהה ביותר המתרחשים במהלך רעידת אדמה לכן נדרש תהליך של חיזוק מבנים.

הצעד המכריע ביותר שאנו יכולים לעשות כדי להתכונן לרעידת אדמה הוא לוודא שהבית בו אנו גרים עומד בתקנים העדכניים ביותר של תקן 413 במידה המרבית (תקן ישראלי לעמידות מבנים בפני רעידות אדמה).

חיזוק מבנים – מה שחשוב לדעת

אז למה חיזוק מבנים?

בישראל, מבנים שנבנו לפני 1980 לא נבנו ברוב המקרים לפי תקן מחמיר לעמידה בפני רעידות אדמה. כתוצאה מכך, ניתן להניח כי מבנים אלו אינם עומדים בדרישות התקן וכתוצאה מכך נמצאים בסכנת קריסה במקרה של רעידת אדמה.

מבנים שנבנו בישראל לאחר 1980 נדרשו לעמוד בתקן עמידות בפני רעידות אדמה, מה שהופך אותם לבטוחים בהרבה מאלה שנבנו לפני אותה שנה.

מבנים המכילים מרחבים מוגנים (ממ"ד/ממ"ק וכו'), המספקים חוזק נוסף למבנה הכללי, נחשבים בדרך כלל כבעלי עמידות טובה יותר. הסיבה לכך היא שהחללים המוגנים מוסיפים חוזק לכל המבנה.

כתוצאה מכך, כל תושב צריך לקבוע אם המבנה שבו הוא מתגורר יכול לעמוד בהשפעות של רעידת אדמה. אותם מבנים שאינם עומדים בקריטריון העמידות, במיוחד אלה שנבנו לפני 1980, צריכים להיות מחוזקים! הפיכת המבנה לעמיד יותר בפני רעידות אדמה אינה תלויה בשיקולים כלכליים כלשהם. החובה להפוך את המבנה לעמיד בפני רעידות אדמה היא בראש ובראשונה בשבילנו, האזרחים. עוד לפני רכישה או בנייה של בית, בעלי בתים פוטנציאליים צריכים לחשוב כיצד זעזועים של רעידת אדמה ישפיעו על מבנה הבית.

כיצד תוכלו לקבוע האם המבנה בו אנו מתגוררים כעת עמיד בפני רעידות אדמה או לא?

זה יהיה הכי טוב אם תדונו ותתייעצו בעניין זה עם מהנדס מבנים מוסמך כדי להשיג מטרה זו. מומלץ כי אם הבית אינו עומד בדרישות התקן, לערוך בדיקה לגבי פוטנציאל חיזוקו לפי "תכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים קיימים מפני רעידות אדמה" – שהיא תמ"א 38.

קבלו פרטים עכשיו